De ce este brânza bună pentru inima ta?

Conținutul de lapte din brânză poate avea un efect pozitiv asupra sistemului cardiovascular, sugerează un studiu realizat de cercetătorii de la Penn State University.

Rămâne de văzut ce anume face ca brânza să fie benefică, dar rezultatele studiului indică faptul că proteinele și grăsimile din lapte ajută la creșterea fluxului sanguin în organism.

În cadrul studiului, participanții au mâncat o porție de brânză, covrig și brânză de soia, toate cu aceeași cantitate de sodiu. După ce a fost măsurată tensiunea arterială, s-a constatat că cei care au consumat brânză adevărată aveau o tensiune arterială mai bună decât cei care au mâncat brânză de soia și covrigi.

Concluzia cercetătorilor? Lactatele pot neutraliza conținutul ridicat de sodiu al multor brânzeturi.

Un studiu separat realizat în Italia a confirmat, de asemenea, beneficiile consumului de brânză pentru sănătate. S-a demonstrat că compusul spermidină, care se găsește în soiurile mature, cum ar fi parmezanul, reduce riscul de insuficiență cardiacă și de boli cardiovasculare.

Echipele din spatele ambelor studii încă investighează beneficiile pe termen lung ale consumului de brânză, dar, între timp, poți mânca câteva bucăți și să te bucuri de sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *