Ce boli pot ascunde petele întunecate de sub unghii?

sursa foto: bzi.ro

Apariția dungilor întunecate sub unghii poate fi un simptom al nivelurilor multiple crescute de colesterol din sânge , spun experții de la Academia Americană de Dermatologie.

Materialul precizează că astfel de dungi pot apărea pe unghiile mâinilor și picioarelor. Acestea apar atunci când vasele mici de sânge sunt deteriorate și rupte, lăsând mici „pete de sânge” care pot fi văzute prin unghie. Aceste pete de sângerare nu provoacă de obicei durere fizică.

Potrivit experților, legătura dintre astfel de dungi de sub unghii și colesterolul crescut a fost dovedită de multe ori în studii, observate la pacienți și descrise în literatura medicală.

Articolul subliniază că, în cazul apariției unor astfel de simptome, trebuie să solicitați asistență medicală în timp util , deoarece nivelurile ridicate de colesterol sunt periculoase din cauza riscului crescut de boli cardiovasculare. 

În funcție de partea corpului, blocarea vaselor de sânge poate provoca un accident vascular cerebral sau un atac de cord.

Liniile întunecate pot însemna și endocardită , o boală inflamatorie a inimii, sau să fie un semn de vasculită – deteriorarea vaselor de sânge, adaugă experții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *