
foto: pixabay.com/ro
Un medic specialist subliniază cât de utile sunt cireșele, dar și ce oameni ar trebui să aibă grijă la acest fruct.
Cireșele dulci conțin mult potasiu – o substanță importantă pentru procesele metabolice și echilibrul fluidelor corporale. Conțin fier în exces, care ajută la tratarea anemiei.
Cireșele sunt utile pentru prevenirea bolilor sistemului genito-urinar. În plus, cireșele au un efect benefic asupra digestiei și au un efect laxativ ușor. Ele suprimă apariția celulelor canceroase în organism.
Cireșele conțin, de asemenea, multă vitamina B , datorită căreia puteți vindeca o tuse urâtă, puteți suprima simptomele astmului și puteți ameliora respirația scurtă.
În același timp, cireșele sunt periculoase pentru diabetici, dacă sunt consumate în exces – pot provoca un atac. Persoanele cu boli ale tractului gastrointestinal ar trebui să mănânce cireșe cu atenție.
O persoană sănătoasă este recomandat să nu mănânce mai mult de 300 de grame pe zi.