Un nutriționist a subliniat proprietățile ascunse ale mentei

foto: pixabay.com/ro

Menta este o sursă de mangan, vitamina C și A, fibre alimentare, acid folic, fier, magneziu și calciu. 

Ca si condiment, este folosit pe scară largă în gătit. Adaugă o aromă uimitoare gemurilor, înghețatei, cremelor, cocktail-urilor și băuturilor răcoritoare. Se combina cu mare succes cu miel, peste, cartofi, fructe de mare, oua, salate verzi.

Când o persoană consumă mentă, apare un sentiment de bucurie – se simte la fel ca după ce a mâncat o cantitate mare de alimente.

Datorită producției de endorfine, o persoană se bucură de mâncare și vrea să mănânce mai mult. Menta, la randul ei, favorizeaza eliberarea hormonului si astfel salveaza oamenii de la supraalimentare.

Când consumăm mentă, apare o reacție în creierul nostru, există senzația că ni s-a întâmplat un eveniment vesel și plăcut. Acest lucru poate înlocui sentimentul de bucurie de la consumul de cantități mari de alimente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *