Menta este o sursă de mangan, vitamina C și A, fibre alimentare, acid folic, fier, magneziu și calciu.
Ca si condiment, este folosit pe scară largă în gătit. Adaugă o aromă uimitoare gemurilor, înghețatei, cremelor, cocktail-urilor și băuturilor răcoritoare. Se combina cu mare succes cu miel, peste, cartofi, fructe de mare, oua, salate verzi.
Când o persoană consumă mentă, apare un sentiment de bucurie – se simte la fel ca după ce a mâncat o cantitate mare de alimente.
Datorită producției de endorfine, o persoană se bucură de mâncare și vrea să mănânce mai mult. Menta, la randul ei, favorizeaza eliberarea hormonului si astfel salveaza oamenii de la supraalimentare.
Când consumăm mentă, apare o reacție în creierul nostru, există senzația că ni s-a întâmplat un eveniment vesel și plăcut. Acest lucru poate înlocui sentimentul de bucurie de la consumul de cantități mari de alimente.