
foto: Pixabay.com/ro
Una dintre componentele principale ale sănătății este o alimentație adecvată. Cu ajutorul alimentelor, o persoană primește diverși nutrienți și vitamine, dar există produse care pot afecta în mod semnificativ calitatea vieții, afectează negativ sănătatea umană și provoacă cancer.
Consumul regulat de carbohidrați rapizi – zahăr, alimente prăjite și grase, precum și carne procesată, provoacă boli. Medicul pune chipsurile pe primul loc pe lista produselor periculoase pentru organism.
„Al doilea sunt băuturile foarte carbogazoase, iar al treilea sunt cărnurile semipreparate. Dacă doar prăjiți carnea, nu este la fel de rău ca și cum ați mânca cârnați, mezeluri, diverse afumături etc.”, spune nutriționistul, doctor în științe medicale.
În ciuda nocivității incontestabile a zahărului, nutriționistul nu recomandă renunțarea completă la acest produs, ci limitarea volumului său. De asemenea, merită să includeți în alimentație carbohidrați lenți.
Carbohidrații lenți pot fi obținuți zilnic, deoarece sunt conținuți într-o serie de produse alimentare – fructe, legume, cereale integrale și chiar produse lactate.