Nu aruncați cojile de usturoi

foto? pixabay.com/ro

Usturoiul este considerat un antibiotic natural. Cu toate acestea, învelișul său are, de asemenea, proprietăți benefice. De aceea, experții sfătuiesc să nu aruncați coaja.

Ca un antioxidant, nu numai cățeii de usturoi, ci și coaja sa afectează organismul nostru.

Oamenii de știință remarcă faptul că în cojile de usturoi există cel puțin șase antioxidanți. Cele mai importante dintre acestea sunt fenilpropanoidele antiinflamatorii, care susțin sănătatea inimii și combat îmbătrânirea.

Există, de asemenea, quercetină în cojile de usturoi. Această substanță netezește ridurile, încetinește procesul de îmbătrânire, luptă împotriva inflamațiilor și a radicalilor liberi. Toate acestea îmbunătățesc aspectul pielii.

Există mai multe moduri de a utiliza cojile uscate de usturoi. Pot fi preparate sub formă de ceai, adăugat la ceaiuri de plante și utilizat sub formă de pulbere uscată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *