Medicii japonezi au identificat care legume va protejează împotriva cancerului

foto: pixabay.com/ro

  • Medicii japonezi spun că ceapa conține substanțe care ajută la protejarea organismului de diferite boli, inclusiv cancer și hipertensiune arterială.
  • În plus, această legumă ajută contra diabetului zaharat prin creșterea controlului zahărului din sânge. 
  • Beneficiile cepei sunt complet de înțeles – conține multe substanțe care au un efect pozitiv asupra organismului. Conține proteine, carbohidrați, vitamine solubile în apă și minerale precum seleniu, calciu și fier.

Ceapa este bogată în nutrienți cu activitate biologică unică, care îi conferă proprietăți antibacteriene și antioxidante. De aceea este capabila să reducă nivelul de glucoză, grăsimi și colesterol din sânge, au mai dezvăluit medicii.

  • În plus, ei au menționat ceapa ca fiind utilă în prevenirea cancerului. Unul dintre compușii săi, seleniul, poate activa procesul de apoptoză – autodistrugerea celulelor maligne și poate inhiba creșterea altora noi, a raportat Yahoo Japan în știrile sale. 
  • Ceapa nu poate fi folosita singura pentru tratarea diabetului, asa ca daca suferiti de aceasta boala, respectati medicamentele prescrise de medicul dumneavoastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *