Monocite scăzute. Ce boli grave semnalează acest simptom

bzi.ro

De obicei, monocite scăzute sunt considerate acelea care au un indice mai mic de norma de 4-8%. Există însă situații în care numărul acestor celule scade, deși monocitele scăzute din sânge sunt un fenomen oarecum mai rar decât modificările de natură opusă.

Acest lucru nu indică neapărat o boală, dar în cele mai multe cazuri, monocitele scăzute, din păcate, vorbesc despre un proces patologic.

De fapt, un conținut redus de monocite în sânge poate fi numit natural și normal doar într-un singur caz, la femeile însărcinate. În ele, acest lucru se explică prin procese fiziologice care protejează fătul de agresiunea sistemului imunitar al mamei. Jumătatea embrionului constă din materialul genetic al tatălui, adică este percepută de imunitatea femeii ca un obiect străin. Pentru ca organismul feminin să nu respingă copilul, iar sarcina să se încheie în siguranță la timp, este foarte important ca sistemul imunitar al mamei să reacționeze calm la copil. Pentru a face acest lucru, odată cu debutul sarcinii, numărul de monocite, activitatea lor, precum și performanța altor celule imunitare sunt reduse.

Monocite scăzute. Indicele acestora la femeile însărcinate

De regulă, la viitoarele mame, monocitele din sânge nu sunt foarte scăzute, numărul lor rămâne între 3-6% din numărul total de leucocite. În unele cazuri, deși nu întotdeauna, monocitele reduse apar în primele 1-2 zile după naștere. Apoi numărul lor este restabilit treptat, iar norma monocitelor se apropie din nou de cea a adulților normali sănătoși. Citeste continuarea pe bzi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *