Frunza de dafin este un arbust veșnic verde sau un copac mic care crește în regiunea mediteraneană. Este recunoscut ca un condiment ideal de mii de ani, dar este renumit și pentru proprietățile sale vindecătoare.
Cercetările i-au ajutat pe medici să facă o evaluare unică a proprietăților vindecătoare ale frunzelor de dafin.
Fiind o sursă excelentă de nutrienți și vitamine, planta îmbunătățește digestia și ameliorează atacurile de acid, are un efect benefic asupra sistemului urinar și combate infecțiile și, de asemenea, reduce riscul de a dezvolta diabet.
Uleiul esențial extras din frunzele de dafin poate fi amestecat sau adăugat în diverse unguente pentru ameliorarea bolilor respiratorii.
Frunza de dafin este o sursă bogată de minerale precum cupru, potasiu, calciu, magneziu, mangan, zinc, fier și seleniu. Unul dintre beneficiile puțin cunoscute ale frunzelor de dafin este efectul lor natural calmant.
Conform rezultatelor cercetărilor, sunt necesare doar una până la trei grame pe zi pentru ca frunza de dafin să-și arate cele mai bune proprietăți vindecătoare.