Care sunt beneficiile pentru sănătate ale renunțării la fumat?

Mulți oameni încearcă să renunțe la fumat, dar nu toate aceste încercări se încheie cu succes.

De fapt, fiecare persoană are nevoie de sprijin pentru a merge pe acest drum și atunci nu va mai fi atât de intimidant.

Dar dacă aflați care sunt beneficiile pentru sănătate, acest lucru poate fi un alt stimulent pentru a susține această decizie.

Imunitatea este stimulată

Atunci când renunți la fumat, sistemul tău imunitar este eliberat de efectele nocive ale nicotinei. Organismul se întărește, iar imunitatea crește, circulația sângelui se îmbunătățește, la fel și nivelul de oxigen.

O mai bună circulație a sângelui

Odată ce te-ai lăsat de fumat, circulația sângelui începe să se îmbunătățească în decurs de o săptămână. Acest lucru reduce riscul de probleme cardiace, îmbunătățește respirația și facilitează exercițiile fizice. De asemenea, veți avea mai multă energie datorită cantității mai mari de oxigen din organism.

O mai bună sănătate orală

Fumatul duce la dinți galbeni, infecții și respirație urât mirositoare. La scurt timp după renunțarea la tutun, va exista o diferență semnificativă în ceea ce privește sănătatea dumneavoastră orală.

Creșterea libidoului

Fumatul afectează performanța, deoarece poate provoca disfuncții sexuale și erectile. Odată ce faceți o schimbare pozitivă în stilul de viață, veți observa o îmbunătățire și un interes mai sănătos pentru sex.

Reduce riscurile de cancer

Deși poate dura ceva timp, renunțarea la fumat vă va reduce riscul de cancer. Acest lucru se datorează reparării leziunilor existente la nivelul ADN-ului.

O vedere mai bună

Renunțarea la fumat poate îmbunătăți aspectul pielii dumneavoastră. Fluxul sanguin crește, iar pielea capătă un ten mai sănătos datorită fluxului crescut de oxigen.

Risc mai mic de atac de cord

Fumatul este un factor dăunător și duce la mai multe boli de inimă. Renunțarea la fumat vă ajută, de asemenea, să mențineți o tensiune arterială normală și un ritm cardiac mai scăzut.

Niveluri mai mici de colesterol

Când fumezi, nivelul colesterolului este dezechilibrat. Fumul crește nivelul colesterolului rău și scade nivelul colesterolului bun. Ca urmare, placa se acumulează pe arterele dumneavoastră, dar dacă vă opriți din fumat, starea dumneavoastră se îmbunătățește.

Mai puțină grăsime pe burtă

Fumătorii au, de obicei, mai multă grăsime care acoperă organele interne. Acest tip de grăsime se numește grăsime viscerală și vă poate crește riscul de diabet. Renunțarea la fumat va reduce riscul, deoarece duce la o reducere a grăsimii abdominale.

Mușchi și oase mai puternice

Odată ce fluxul de oxigen este crescut în sânge, mușchii devin mai puternici. În plus, s-a demonstrat că fumatul determină un risc mai mare de fracturi osoase. Pentru a le păstra sănătatea, luați în considerare renunțarea la fumat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *